Spring naar inhoud

Maandelijks archief: augustus 2017

FNV Streekvervoer + 3,5% meer loon!

FNV Streekvervoer: + 3,5 procent!

FNV Streekvervoer zet bij de cao-onderhandelingen, die kort na de zomer beginnen, in op een structurele salarisverhoging van 3,5 procent. Dat is méér dan de algemene looneis van 2,5 procent die de FNV stelt. Eerste onderhandelaar Paula Verhoef legt uit waar de positieve afwijking in haar sector vandaan komt: ‘Een substantiële salarisverbetering is nodig. De inflatie gaat door en economisch gaat het nu gelukkig beter. Daar willen we gebruik van maken.’

Maar cao-onderhandelingen gaan natuurlijk over meer dan alleen maar loon. Hoewel FNV Streekvervoer nog geen voorstellenbrief gepresenteerd heeft (als reactie op de werkgevers die hebben laten weten hun voorstellenbrief pas na de zomer te versturen), is wel al duidelijk welke onderwerpen vrijwel zeker op de onderhandelingstafel zullen belanden. Uit een enquête van de bond onder de leden kwamen behalve het loon de volgende prioriteiten uit de bus: betere pauzes verdeeld over de dienst om de werkdruk te verminderen; maximale rijblokken van 3 uur en 45 minuten; en uitbesteding van werk beperken.

Meer weten? Lees de cao-special van het FNV Streekvervoer e-magazine.

Daarin lees je ook over de ervaringen met werkdruk in Voorne-Putten, de pensioenpremie van de “ABP-chauffeurs”, over managers en luiers (!), de cao in Jip en Janneke-taal en waarom Paula Verhoef verwacht dat het weer lastige onderhandelingen zullen worden, die ze niettemin voor het einde van dit jaar wil afronden.

Je bereikt het e-magazine via deze link:
http://fnvstreekvervoer.one-company.nl

Team FNV Streekvervoer,
Brigitta Paas
Lutz Kressin
Paula Verhoef
Pieter Beuzenberg
Marlies Peeters
Veronika Teunissen
Wilfred Jonkhout