Spring naar inhoud

Maandelijks archief: juli 2014

Overleg 60+ regeling.

FNV Vervoer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan onze leden werkzaam
In het Streekvervoer

Beste mensen,

Afgelopen maandag 14 juli zouden we met de werkgevers gaan overleggen over de nadere invulling van de ouderenregeling 60+. Afgelopen 1 juli waren er vooral veel problemen geïnventariseerd, maar zaten we niet aan tafel met de mensen die knopen konden doorhakken.
Dat zou op maandag 14 juli dus wel gaan gebeuren. Ter voorbereiding op dat gesprek had ondergetekende nog een uitgebreide mail verzonden aan de werkgevers met daarin verwoord de insteek van FNV Bondgenoten.

Op vrijdag kregen we echter een mail van de werkgevers dat ze het gesprek wilden uitstellen. Ze hadden de insteek van FNV Bondgenoten met te weinig mensen kunnen bespreken, ze hadden een heel andere benadering voor ogen en maandag zou er maar 1 delegatielid aanwezig kunnen zijn. Dus graag verschuiven naar midden augustus.

Maandag heeft ondergetekende even kort met de eerste onderhandelaar van de werkgevers gesproken. De werkgevers hebben een heel andere invulling in gedachte van de 60+ regeling dan dat FNV Bondgenoten die heeft. FNV Bondgenoten wil dat de 60+ werknemers die deelnemen aan de regeling gewoon fulltimer blijven en dat de gekochte vrije tijd wordt vertaald in 26 extra ATV dagen. Terwijl de werkgevers van mening zijn dat de deelnemers aan de ouderenregeling parttimers gaan worden. Dat geeft o.i. echter alleen maar problemen met de OT/GD, de status van de gekochte vrije tijd. Verder zijn de werkgevers van mening dat het voorstel van FNV Bondgenoten kostenverhogend is, terwijl wij kunnen voorrekenen dat het voor de werkgevers kostenneutraal is.

Hoe dan ook in een kleine commissie uit de problemen geraken lukt dus niet, zodat we in augustus met zo volledig mogelijke onderhandelingsdelegaties om tafel moeten gaan, om tot een vergelijk te komen.
Er wordt nu gemikt op overleg op 7 augustus.

De eerste onderhandelaar van werkgeverskant heeft wel gezegd dat belangstellenden zich al wel kunnen aanmelden voor deelname aan de regeling en zich altijd nog kunnen terugtrekken, als ze de nadere invulling van de regeling toch nog onvoldoende vinden.
Deze toezegging zal ook binnenkort zo door de vervoersbedrijven worden gecommuniceerd.

Het spijt me geen positiever bericht te kunnen laten horen, we moeten het hier even mee doen.

Met vriendelijke groet,

Jan Heilig,
bestuurder personenvervoer