Spring naar inhoud

Geen categorie

Pamflet ledenraadplegingen FNV Streek

Wat vind jij van de cao?
Ledenvergaderingen, laat je stem horen!

Na de succesvolle actie is er een onderhandelingsresultaat. De sectorraad legt het resultaat negatief voor. In de bijlage zit de brief van de sectorraad met de motivatie.

En nu is het woord aan jullie.

Stemmen en ledenvergaderingen
Wij houden de ledenvergaderingen door het hele land om het resultaat toe te lichten, vragen te stellen en om je in de gelegenheid te stellen jouw mening te geven. Maar let op, alleen hier kan je ook stemmen! Er wordt op de ledenvergaderingen schriftelijk gestemd, maar je moet wel aanwezig zijn. Op de lijst kan je kijken wanneer en waar ze zijn.

Laat weten wat je ervan vindt. Praat mee over de standpunten en beslis mee over het onderhandelingsresultaat. Laat je stem niet verloren gaan.  

De vergadering wordt in twee delen geknipt. Indien de stemming negatief is, zal er eventueel ook gelijk een ¾ vergadering gehouden worden i.v.m. nieuwe acties.

Namens de onderhandelingsdelegatie van FNV,
Paula Verhoef, eerste onderhandelaar
Pieter Beuzenberg, tweede onderhandelaar
Marlies Peeters, communicatie
Jack d’Hooghe, voorzitter SubSectorraad FNV Streekvervoer
Jolien de Graaf Bierbrauwer, secretaris Subsectorbestuur FNV Streekvervoer

Op naar een cashless 2018

Op 1 januari 2018 gaat een grote wens van FNV Streekvervoer in vervulling. Dan verdwijnt het geld van de bus en kan er alleen nog met chip en pin worden gereisd. Daarmee wordt het een stuk veiliger op de bus, maar hiermee zijn we er nog niet. FNV Streekvervoer ziet cashless rijden als een van de stappen naar meer sociale veiligheid. Maar er is meer nodig, en daar blijft de bond zich voor inzetten. Bovendien doen ook nog niet alle busmaatschappijen mee aan cashless en ook dit heeft uiteraard onze aandacht. De race is dus nog niet gelopen.

Maar eerst de feestdagen. Tijd voor rust, bezinning en gezellig samen zijn. Hoewel er ook mensen zijn die op deze dagen moeten werken. Hoe gaan zij daarmee om?
Het nieuwe e-magazine van FNV Streekvervoer besteed uitgebreid aandacht aan beide onderwerpen: cashless rijden en werken met de feestdagen. Mis het niet en nú surf naar http://fnvstreekvervoer.one-company.nl.

Veel lees én kijkplezier. En natuurlijk voor straks hele fijne feestdagen!

De bestuurders van FNV Streekvervoer,
Brigitta Paas
Lutz Kressin
Paula Verhoef
Pieter Beuzenberg
Marlies Peeters
Veronika Teunissen
Wilfred Jonkhout